Vásárlási feltételek

 

A Belladecor Lakberendezési és ajándék internetes áruház
ÜZLETSZABÁLYZATA 
Általános Szállítási  és Vásárlási Feltételek

 A Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet örömmel üdvözli Önt vásárlói között!

Kérjük, mielőtt megrendelését elküldené, az alábbi vásárlási feltételeket szíveskedjen alaposan átolvasni:

1.   RENDELÉS ÉS SZÁLLÍTÁS

1.1    A  Belladecor és ajándék üzlet online áruházban történt rendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen üzletszabályzatot, tisztában van a rendelés menetével.

1.2    A Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet online áruházban a rendelés  előzetes regisztráció után elektronikus úton, a www.belladecor.hu oldalon keresztül lehetséges.

1.3    A megrendelő /vásárló tudomásul veszi, hogy  a megrendelt termékkel kapcsolatosan fizetési kötelezettsége van.

Minden, a  Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet online áruházba beérkezett kosár-megrendelést követően rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megrendelés beérkezéséről, amellyel jelezzük megrendelőink felé, hogy rendszerünk fogadta és tárolja a megrendelést. Ezen üzenet függetlenül a raktárkészlettől, minden kosár-megrendelést követően megérkezik a megrendelő elektronikus postafiókjába.

A beérkezést követően 2 munkanapon belül elektronikusan visszajelezzük vásárlóinknak a megrendelt termékek raktárkészletét, esetleges árváltozásokat (ugyanitt 1.5 pont)valamint az alternatív termék lehetőségeket.

1.3  A  Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet termékeinek szállítását országosan futárszolgálattal  végzi.

1.3.1   Normál szállítási idő: 7- 10 nap (a normál szállítási idő személyes átvétel esetén rövidülhet).

1.3.2   Egyedi szállítási idővel rendelkező termékek esetén az általános szállítási határidő módosulhat, amelyről tájékoztatjuk vásárlóinkat a www.belladecor.hu oldalon az adott terméknél, és/vagy a megrendelés visszaigazolásakor.

1.3.3.  Amennyiben az adott termék a megrendelés beérkezésekor nincs raktáron, a Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet visszaigazolást küld a termék várható szállítási időpontjáról.

1.3.4   A Belladecor lakberendezési és ajándék üzletben megrendelt termékek vagy eredeti gyári csomagolásban, vagy több termék együttes megrendelése esetén újrafelhasználható papír csomagolásban kerülnek kiszállításra.

1.4  A  belladecor.hu oldalon megrendelt termékek szállítási költségét  a webáruház  „szállítási módok” oldalán tesszük közzé.  

1,5  A Belladecor webáruház  árváltoztatás jogát fenntartja. Tekintettel arra,hogy termékeink nagy részét külföldről egyedileg hozzuk be, és beszerzési áraink nagymértékben függnek a külföldi eladók araitól,az adott terméket terhelő fuvarköltségtől,valamint az aktuális árfolyamtól,előfordulhat hogy áraink a webáruházban feltüntetett tájékoztató árakhoz képest némileg eltérhetnek.Rendelés visszaigazoláskor minden esetben jelezzük vásárlónk felé az időközi árváltozásokat.Amennyiben a Vásárló nem fogadja el a  módosított árat,természetesen élhet jogával, hogy  megrendelését visszavonja.

1.6   A Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet online áruházban futárral történő kézbesítés esetén  Vásárlóink kétfajta fizetési módot  választhatnak : előre történő banki átutalás vagy a futárnak történő készpénzes fizetés  Lásd még ugyanitt az 1.7  és 1.8-es pontokat!  Személyes átvétel esetén lehetséges fizetési módok: előre történő átutalás illetve átvételkor készpénzfizetés. 

1.7  Utánvétes szállítást bruttó 30.000 Ft-os maximális értékhatárig vállalunk.(Ezen összeg a szállítási díjat is már tartalmazza).Ezen összeg feletti megrendelésre csak banki átutalás fizetési módot tudunk elfogadni. Ez esetben a teljes vételár legkésőbb a szállítás megkezdéséig Raiffeisen Bank Zrt –nél vezetett:12010532 – 00107928 – 00100004 számlájára  előzetesen be kell folyjon.

1.8  Nagyobb értékű, raktáron nem lévő termékek,illetve egyedi megrendelésre külföldről beszerzendő áru vásárlása esetén visszaigazoló levelünket (vagy webáruhéáz értesítő) követően a bruttó vételár 40%-át előlegként kérjük számlánkra megfizetni. Az előlegről előlegbekérőt/előlegszámlát küldünk. Amint az áru beérkezik, E-mailben tájékoztatjuk vásárlónkat. Amennyiben vásárlónk nem a személyes átvételt, hanem  futárral történő kiszállítást választja,ez esetben  a teljes vételár és a már kifizetett előleg közti különbözet legkésőbb a szállítás megkezdéséig Raiffeisen Bank Zrt –nél vezetett:12010532 – 00107928 – 00100004 számlájára be kell folyjon.

1.9   A kiszállítást megelőzően a Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet online áruház értesítést küld a vevőnek a várható kézbesítés idejéről, illetve a termék raktárba történt beszállításáról. A vevő felelőssége gondoskodni arról, hogy a levélben közölt időszakban a csomag átvételét biztosítsa a megrendelésben feltüntetett és visszaigazolt helyszínen, vagy a rendelés kiszállítását megelőző 24 órán belül visszajelezzen elektronikus úton vagy telefonon, ha a szállítás időpontja, helyszíne nem megfelelő számára.

A Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet csomagolási költséget nem számít fel a beérkezett megrendelésekre.

1.10   A vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomag sértetlenségéről megbizonyosodni, és az átvételi elismervényt aláírni.Amennyiben a külső csomagoláson sérülés látható, úgy  a  futár jelenlétében jegyzőkönyvet kell felvenni.Ellenkező esetben nem áll módunkban utólagos reklamációt elfogadni.Küldeményeinket  a termékek jellegének megfelelően különös gondossággal csomagoljuk, és a szállítás  során gondos árukezelést írunk elő.

1.11   Amennyiben kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, ennek tényéről a szállító értesítést hagy, majd legfeljebb kettő alkalommal ismét kísérletet tesz a csomag kiszállítására.

1.12   A külföldre történő termékszállításra a jelen vásárlási feltételek nem érvényesek, külföldi szállítás vagy fizetés is lehetséges, egyedileg megállapított és egyeztetett feltételekkel.

1.13   A személyes átvételre kért megrendelések esetén a   Belladecor  lakberendezési és ajándék webáruház a raktárba történt beszállítási értesítőt követően 1 hétig raktározza a megrendelést, az 1 hét lejárta előtt értesítést küldünk megrendelőinknek. Amennyiben az értesítésre nem érkezik válasz a megrendelés átvételét illetően elektronikusan vagy telefonon, vagy a határidőn belül a megrendelő nem veszi át a megrendelést, a termékek újra kínálatba kerülnek és töröljük a megrendelést.

1.14   Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén a Belladecor webáruházat kártérítési kötelezettség NEM terheli.

1.15  Az eladó adatai:

- Cégnév: Euro-Trade Services Bt
- Székhely és telephely : 1103 Budapest, Petrőczy utca 14/B  mgfszt 1

- Adószám: 21963029-2-42

- Cgjsz: 01-06-765154                          
- Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank Zrt. 12010532 – 00107928 - 00100004

- Cégvezető/tulajdonos: Papp Miklós

- Telefonszám: +36 30 377 7870 és +36 20 449 3977

-  E-mail cím: info@euro-trade.hu

- A Vevőszolgálati iroda a telephelyen működik : 1103 Budapest, Petrőczy utca 14/B  mgfszt 1.
Vevőszolgálati irodánkban,(telephelyünkön), a megrendelt termékek előzetes időpont-egyeztetést követően, szállítási díj nélkül átvehetők.
(Vevőszolgálati irodánkban forgalmazás és árubemutatás nem történik, a Belladecor lakberendezési és ajándék áruház kizárólag internetes megrendeléseket szolgál ki.)


2. VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK

2.1  A Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet online áruházban történő vásárlás elektronikus úton Interneten keresztül a www.belladecor.hu webcímen lehetséges.

 2.2  A Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet online áruházban mindenki vásárolhat, aki érvényes regisztrációval rendelkezik és elfogadja jelen üzletszabályzatot és magára nézve azt kötelező jellegűnek veszi.

  2.3  A regisztráció

2.3.1 Amennyiben a vásárló a Belladecor lakberendezési és ajándék online áruházban nincs regisztrálva, a vásárlást megelőzően pontos adatok megadásával ki kell töltenie a regisztrációs űrlapot.

2.3.2 Bármelyik jelentkezési lapot, amelyik egy vagy több hibát tartalmaz, érvénytelennek nyilvánítjuk, és a Belladecor lakberendezési és ajándék online áruház semmilyen formában nem vállal felelősséget a hibás adatokból eredendő téves teljesítésért.

 2.4  A bemutatott termékek

2.4.1 A vásárolt áruk jellemzőit a konkrét árucikk információs oldalából tudhatja meg részletesen. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért az adott termék beszállítója felelős. A vételár Belladecor (lakberendezési és ajándék üzlet online áruház ) ára mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett ár, amely tartalmazza az ÁFÁ-t is, azonban nem tartalmazza a szállítási költséget. A Belladecor lakberendezési és ajándék eBolt az árváltozás jogát fenntartja.

2.4.2 Az akciós áruk esetében az akció minden esetben a készlet erejéig tart. Amennyiben készlethiány miatt az akciósan rendelt terméket nem tudjuk szállítani, erről a megadott email címre a Belladecor lakberendezési és ajándék áruház értesítést küld.

  2.5 Garancia, szavatosság

2.5.1 Az eladó olyan termékeket értékesít, amelyek I. osztályúak és rendelkeznek a kereskedelmi forgalomba hozatalhoz szükséges engedélyekkel.

2.5.3 Jogos minőségi kifogás esetén az eladó biztosítja a termék javítását illetve cseréjét az igény bejelentését követő 15 napon belül, de csak abban az esetben, ha vevő számlával igazolja, hogy a hibás terméket eladó értékesítette. 

2.5.4 Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak. 

 2.6  Vásárlástól való elállás joga

A Belladecor webáruház nem tucat termékeket forgalmaz, hanem magas minőségű, egyedi kivitelezésű exkluzív termékeket, amelyeket többnyire neves külföldi gyártóktól  szerzünk be.

A vevő jogosult a megrendelést követően 48 órán belül vásárlását lemondani. Ezt az igényét jelezheti E-mailben az  info@belladecor.hu címen, vagy telefonon, a 06-20-449 3977-es telefonszámon. Ez esetben a  Vásárlót semmilyen kötelezettség nem terheli.

Továbbá „ A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló, 45/2014.(II.26.) Korm. rendelete"  alapján  a  Vásárló az áru átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól.  Az elállásra vonatkozó igényét minden esetben köteles írásban, az info@belladecor.hu  E-mail címre- bejelenteni. 

Az elállási jog minden termékre vonatkozik, ami gyári, és minden csomagolási és termékelemet tartalmazó eredeti vagy az eredetivel megegyező csomagolásban érkezik vissza a Belladecor lakberendezési és ajándék webáruház telephelyére az alábbi feltételek mellett:

2.6.1  A Belladecor lakberendezési és ajándék webáruház kizárólag karc-és sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni.  A csomagolás sérüléséből adódó költségek a Vevőt terhelik. Kérjük, hogy  a termék eredeti csomagolását megőrizni szíveskedjenek.

2.6.2   Abban az esetben, ha a terméket a Vásárló már használatba vette, vagy nem tudja hiánytalan csomagolásban, karc-, és sérülésmentesen Belladecor lakberendezési és ajándék webáruház  részére visszajuttatni, a Belladecor lakberendezési és ajándék áruház  nem vállalja a termék visszavásárlását, ezért azt visszajuttatja a Vásárlónak, a Vásárló költségére.

2.6.3 Az elállási jog  nem vonatkozik azokra a termékekre, amelyek olyan állapotúak, hogy az új termékként történő értékesítést nem teszik lehetővé.

2.6.4 Az elállásra vonatkozó igényét a Vevő   minden esetben köteles az áru átvételét követő 14 napon belül írásban, az info@belladecor.hu  E-mail címre- bejelenteni.   

2.6.5  A vásárlástól való elállás esetén a Belladecor lakberendezési és ajándék áruház  köteles a Vásárló által kifizetett, szállítási díj nélküli vételárat a Vásárlónak visszatéríteni.A Belladecor webáruház  a  vevő által kifizetett áru ellenérték visszafizetését mindaddig visszatartja, amíg a neki visszaküldött áru sértetlenségéről és hiánytalan állagáról  meg nem győződött. Ezt követően a Belladecor webáruház haladéktalanul, de legkésőbb az áru visszaérkezését követő 14 napon belül köteles a termék vételárát a Vásárló által megadott bankszámlára  átutalni. A  visszatérítés ugyanakkor nem vonatkozik termékek visszajuttatásának költségeire, melyet a Vásárlónak kell viselnie.

2.6.6 A  Vásárló az árut az eredeti csomagolásban, " törékeny " megkülönböztetett jelzéssel ellátott jelzés alkalmazása mellett, kizárólag futárszolgálattal küldheti vissza. Az áru visszaküldésekor a  helytelen csomagolás folytán bekövetkező káreseményért, sérülésekért a Vásárlót terheli a felelősség. A Vásárló ez estben nem jogosult a vételár visszafizetésére. Törékeny áru esetén a futárszolgálatok a helytelen (nem megfelelő) csomagolásnak tulajdonítható káreseményt nem térítik meg.

2.6.7 Amennyiben a Vásárló  személyesen viszi vissza az árut, úgy az ellenérték  kifizetése készpénzben is lehetséges. Kivéve ha a vásárló bankon keresztül előre történő átutalással fizetett.

2.6.8  A vásárlástól való elállás joga nem vonatkozik azon termékekre, amelyeket a vevő kifejezett megrendelésére egyedileg lettek legyártva (elkészítve) vagy azon árukra,amelyeket a vásárló kifejezett megrendelésére, a vásárlóval való előzetes egyeztetést követően külföldről szereztünk be. Ez alól természetesen kivételt képez az az eset, ha a vevő egyedi megrendelése alapján beérkezett termék hibás, illetve minőségileg kifogásolható.

2,6.9  A Vásárlót nem illeti meg  a vásárlástól való utólagos elállási jog abban az estben sem, ha ugyan nem egyedi gyártású és/vagy beszerzésű a termék,(tehát készleten meglévő terméket választott) de a vevő a megrendelt terméket a webáruház telephelyén személyesen megtekintve vette át.

2.6.10 az elállás  joga  kormányrendelet alapján kizárólag  a  "FOGYASZTÓKAT, azon természetes  személyeket illeti meg,  akik ebben az adás- vételi ügyletben szakmájukon, önálló foglalkozásukon vagy üzleti tevékenységük körén kívül járnak el. Tehát ha a számlát cégnévre kiállítva kérik, nem élhetnek  elállási joggal! 


  3. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

3.1    A felelősség korlátozása

3.1.1  A  Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet online áruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

3.1.2  A Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet online áruház semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:
-   Az Interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat
-   Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a Belladecor lakberendezési és
    ajándék üzlet online áruház akadálytalan működését és a vásárlást
-   Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon
-   Bármely levél – függetlenül attól, hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett -,
    de főleg bármilyen adat elvesztése
-   Bármely szoftver nem megfelelő működése
-   Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei

3.1.3 A Belladecor lakberendezési és ajándék  online áruház nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami a  Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet online áruházhoz való csatlakozás miatt következett be.

3.1.4 A résztvevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól.

3.1.5 Egyedül a vásárló felelős a Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet online áruházhoz való kapcsolódásáért és a Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet online áruházban való vásárlásért.

3.1.6 A Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet online áruház nem vonható felelősségre semmilyen esetben vis maior esetén vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll.

3.1.7 A  Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet online áruház szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt. A változás a Bella Decor lakberendezési és ajándék online áruházban történt megjelentés időpontjától lép életbe.

3.1.8 A Belladecor  lakberendezési és ajándék online áruház szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit és szabályait és / vagy a Belladecor lakberendezési és ajándék online áruházat, bármikor, értesítési és bárminemű kötelezettség nélkül arra nézve, hogy megindokolja a döntés helyességét, és a Belladecor lakberendezési és ajándék üzlet online áruház nem vonható felelősségre, ha így tesz.

3.1.9 Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online megtalálható a  Belladecor lakberendezési és ajándék online áruházban. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással.